Tijd voor elkaar

Afgelopen weken heb ik verschillende blogs geplaatst over factoren die een rol kunnen spelen in jouw relatie. Vandaag gaat mijn blog over tijd.

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik vind de maatschappij waarin wij leven best gehaast. We zijn druk met werk, ons gezin, kinderen en als het lukt besteden we graag tijd aan onze hobby’s en onze vrienden. In al deze hectiek is het soms lastig om tijd samen door te brengen. Terwijl dit zo belangrijk is! Voor een goed gesprek op gevoelsniveau heb jij echt de tijd nodig. Deze gesprekken voer je niet even snel. Er zit een risico aan als je geen tijd en aandacht aan elkaar besteed. Namelijk dat je naast elkaar gaat leven in plaats van met elkaar.

Gebrek aan aandacht voor elkaar zorgt ervoor dat we ons niet gezien en gewaardeerd voelen. We hebben geen echt contact en het gevolg is dat we afstand gaan nemen van de ander.
Maar als jij eerlijk bent? Wat is jouw verlangen hierin? Hoe belangrijk is jouw partner voor jou? Neem jij genoeg tijd voor de ander? Nemen jullie genoeg tijd, voor intimiteit? Hebben jullie genoeg tijd, voor een goed gesprek? Of laten jullie het maar gewoon een beetje op z’n beloop?
Mijn wens is dat jullie je relatie weer tot een prioriteit gaan maken. Dat betekent dat jullie tijd gaan vrij maken voor de ander. Ja en dan ook echt tijd vrij maken. Een kruis in de agenda. Denk eens terug naar wat jullie vroeger samen deden. Haal herinneringen boven van vroeger. Regel een oppas voor je kinderen en ga lekker samen iets leuks doen. Plan regelmatig een datenight met je partner. Waarom zouden we niet investeren in degene waar we zoveel van houden?
Investeer in je relatie, zodat jullie tijd hebben voor echte verbinding. Echte verbinding zet liefde vrij.